Zapisz się do Newslettera!

Zapisz się do Newslettera

FreshMail.pl

Szef to zawód

Godzina rozpoczęcia

sobota, Czerwiec 3, 2017

Godzina zakończenia

sobota, Czerwiec 3, 2017

Lokalizacja

Hotel Poznański

Czyli: co warto wiedzieć, żeby zarabiać więcej pracując mniej… i przyjemniej.

Efektywnego zarządzania ludźmi można się nauczyć. Zostań szefem zawodowcem razem z Fundacją Budzimy Uśpione Umysły!
Czy wiesz, jak ważne w biznesie są psychologiczne aspekty efektywnej komunikacji, wywierania wpływu, sprzedaży oraz świadomego przywództwa? Chcesz lepiej zarządzać zespołem dzięki umiejętności zmiany zachowania swojego i swoich pracowników?

Na naszym szkoleniu znakomity trener i menedżer, Tomasz Kalko, pokaże Ci, jak to zrobić!

Podczas spotkania Szef to zawód dowiesz się:

• co wpływa na decyzje i zachowania: moje, moich klientów, współpracowników oraz przełożonych,
  • jakie są Twoje własne mocne strony i ewentualne ograniczenia,
  • jak rozpoznawać różne typy osobowości, determinujące ich motywacje oraz dopasować do nich działanie i komunikację,
  • jakie narzędzia wykorzystywać, by wspierać umiejętność wywierania wpływu bez wywierania presji,
  • jak doprecyzować własne wartości oraz jak wykorzystać wartości osobiste w budowaniu wizerunku i więzi z klientami i współpracownikami,
  • jak przekuć tę wiedzę w realny zysk firmy.

Szkolenie zostanie przeprowadzone technikami interaktywnymi z pełnym zaangażowaniem uczestników, w oparciu o współczesną wiedzę o budowie i funkcjonowaniu ludzkiego mózgu z użyciem technik efektywnego uczenia się i nauczania.

Wykorzystane zostaną takie formy przekazywania wiedzy, jak:

• wykład: pozwala na przedstawienie materiału w sposób logiczny i bezpośredni. Stymuluje myślenie grupy oraz otwartą dyskusję,
  • warsztat: ma na celu wzajemne oddziaływanie na siebie uczestników podczas wprowadzania nowych umiejętności lub pojęć,
  • analiza przypadków: metoda ta pozwala odnajdywać rozwiązania dla kompleksowych zagadnień oraz pozwala uczestnikom zastosować nowo zdobytą wiedzę i umiejętności,
  • dyskusja: generuje idee i doświadczenia grupy. Umożliwia aktywny udział wszystkich uczestników szkolenia.

Co zyskam dzięki temu szkoleniu?

Proaktywność – nauczysz się stawiać sobie cele wychodzące poza niezbędne minimum, brać odpowiedzialność oraz klasyfikować zadania wg. ich efektywności.

Rozwój – poznasz swoje silne strony. Dowiesz się, które z umiejętności przyniosą korzyść organizacji. Dowiesz się, jak korzystać z wiedzy, by zamienić ją na nowe nawyki które będą krokami w rozwoju jednostki i organizacji.

Dostosowanie w komunikacji – nauczysz się prawidłowo identyfikować: potencjał, możliwości oraz oczekiwania klientów, dostawców i współpracowników. Dostosowywać komunikację do konkretnych osób, biorąc pod uwagę ich sposób analizowania danych, temperament, preferencje komunikacyjne.

Motywacja i zaangażowanie – dowiesz się, czym jest motywacja i jak motywować siebie samego oraz współpracowników. Nauczysz się budować „twórcze” sojusze i zespoły projektowe przy realizacji celów krótkoterminowych wspierających firmę. Dowiesz się, jak budować swój rozwój zawodowy bez ryzyka wypalenia zawodowego.

Zapisz się do Newslettera

FreshMail.pl