Andrzej Nowaczuk

Cyt. ”Pasja zaczyna się w chwili, w której zaczynasz robić to co pragniesz a nie to co musisz…”

Na co dzień kieruję się tymi słowami w swoim życiu zawodowym i prywatnym.

Od ponad 40 lat nieprzerwanie uprawiam sztuki i sporty walki. To one przez lata kształtowały moją psychikę jak również rozwijały motorykę mojego ciała. Przede wszystkim jednak, dają mi ogromną satysfakcję oraz radość.
.

Jestem instruktorem samoobrony, karate oraz kick boxingu. Posiadam czarne pasy i kwalifikacje instruktorskie w kilkunastu różnych stylach walki m.in. karate, jiu jitsu, kick boxingu, kobudo, ken jitsu czy sandokan. Jestem ponadto sędzią i egzaminatorem. Należę do wielu organizacji krajowych i międzynarodowych. Jako założyciel, Prezes oraz instruktor, na co dzień prowadzę zajęcia sztuk i sportów walki oraz survivalu w Podlaskim Stowarzyszeniu Rozwoju Dzieci i Młodzieży ”ANDY” na Podlasiu. Prowadzę również zajęcia w szkołach, przedszkolach czy domach kultury. Ponadto jako wychowawca, jestem kierownikiem placówek letnich i zimowych, pilotem wycieczek szkolnych oraz animatorem dziecięcym. Jestem również Instruktorem aerobiku Warszawskiej Akademii Tańca i Mody „ARTiM”. Jestem ponadto instruktorem technik samoobrony i interwencji w Elitarnym Biurze Ochrony Biznesu ”GROM”.

Prywatnie kolekcjonuję m.in. tarcze szkolne, gwizdki, długopisy, repliki aut z czasów ”PRL” oraz monety i banknoty. Posiadam też bogatą kolekcję eksponatów związanych z osobą mistrza kung fu Bruce’a Lee.