WOJCIECH WALLA

Wojciech Walla

TRENER z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem biznesowym na stanowiskach Doradcy, Managera, Dyrektora sprzedaży, Trenera wewnętrznego i Coacha zespołów sprzedażowych.
Atutem jest czternaście lat realizacji projektów szkoleniowych dla zewnętrznych Klientów biznesowych różnych branż oraz ponad trzynastoletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń dla podmiotów ekonomii społecznej. Prowadził warsztaty dla: PSONI, Urzędu Marszałkowskiego w Katowicach, Krakowie, Warszawie, Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, Ministerstwa Sprawiedliwości, Służby więziennej, Unilever Polska, Komisji Europejskiej, Leroy Merlin, Autosan Sanok, Meble Black Red White, Mebel Rust, Mix Electronics, Leroy Merlin, AGD Market Sp. z o.o., Morele.net i wielu innych. Realizował projekty dla Państwowej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości oraz Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Rzeszowie.
Kluczowe kompetencje obejmują:
– badanie potrzeb szkoleniowych i projektowanie szkoleń,
– doradztwo zawodowe,
– prowadzenie szkoleń grupowych w zakresie:

•  umiejętności osobistych (komunikacja międzypokoleniowa, wypalenie zawodowe, zarządzanie stresem, zarządzanie efektywnością osobistą, samoorganizacja, asertywność, autoprezentacja),
  • miękkich umiejętności menedżerskich (motywowanie i rozwijanie Pracowników, zarządzanie pokoleniem boomersów, X,Y,Z, delegowanie zadań i odpowiedzialności; egzekwowanie realizacji celów i ustaleń; budowanie, motywowanie i rozwijanie zespołów; prowadzenie zebrań i spotkań zespołowych; przywództwo i zarządzanie zespołem w zmianie, systemy ocen pracowniczych),
  • umiejętności sprzedażowych (techniki sprzedaży, negocjacje biznesowe, negocjacje zakupowe, obsługa klienta, trudne sytuacje, telemarketing, komunikacja z klientem),
  • fundraisingu,
  • społecznej odpowiedzialności biznesu
  • mobbinguPosiada certyfikat Practitioner Coach Diploma Noble Manhattan Coaching.
    Certyfikowany Trener IMF Effectiveness wydanym przez The Insitute for Motivational Living Inc.
    Dodatkowym atutem są ukończone szkoły trenerów OSH Kontrakt i Moderator.
    W ramach przeprowadzonych warsztatów sprzedażowych oraz sesji doradczych zrealizował ponad 20000 godzin zajęć.