Zbigniew Kowalski

Absolwent Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu na specjalizacji zarządzanie hotelami oraz studiów doktoranckich na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu na Wydziale Mikroekonomii. Fundator i założyciel Polskiej Akademii Gościnności oraz prezes zarządzający K&P Consulting, jednej z pierwszych w Polsce firm doradczych w branży horeca, która funkcjonuje krajowym i międzynarodowym rynku od 1992 r. Wieloletni ekspert i konsultant Europejskiej Federacji Parków Wodnych oraz Polskiej Agencji Rozwoju Turystyki S.A.

Delegat Polski Europejskiej Rady ds. Gastronomii, Winiarstwa i Turystyki. Hotelarski i gastronomiczny specjalista oraz praktyk z wieloletnim doświadczeniem.
Ekonomista, ochmistrz, kulinaryk i marketingowiec, a także wykładowca w krajowej i międzynarodowej branży gościnnej (45 lat w zawodzie).

Twórca nowoczesnego modelu biznesowego w hotelarstwie indywidualnym opartego na koncepcji zarządzania gościnnością usługową.