Magdalena Sawińska-Warych

Moją misją jest rozpalanie pasji do twórczej ekspresji i dzielenie się wiedzą, poprzez dostarczanie umiejętności (warsztaty, kursy, szkolenia) oraz narzędzi i materiałów, potrzebnych do tworzenia pięknych wyrobów rękodzieła artystycznego.

Prowadzę pracownię i sklep internetowy, który jest projektem urzeczywistniania pasji i zainteresowań oraz chęci robienia w życiu tego, co naprawdę lubię.

W mojej pracowni, powstają przepiękne przedmioty, tworzone z pasją i satysfakcją.

Tworzę ze szkła witrażowego, naturalnych roślin, żywicy ice resin, filcu i kamieni naturalnych. Projektuję i wykonuję zawieszki, witraże wielkoformatowe, przeszklenia szaf, lampy, lampiony i elementy biżuteryjne takie jak naszyjniki, kolczyki czy broszki.

Zajmuję się również transformacją – odnawianiem mebli i szeroko pojętą dekoracją wnętrz.

W trakcie studiów na WSSS w Poznaniu, zajmowałam się projektowaniem ubioru, witrażem, malowaniem na jedwabiu czy szeroko pojętą sztuką stosowaną. Tam też poznałam przeróżne materiały i tworzywa, media i techniki zdobnicze, które teraz z powodzeniem wykorzystuję w pracy trenera i twórcy rękodzieła artystycznego oraz sztuk zdobniczych.

Jako Fizjoterapeuta, cenię sobie szczególnie, pracę z osobami z niepełnosprawnościami, z którymi wspólnie przezwyciężamy ograniczenia i pokonujemy słabości.

Moją pasją jest też fotografia artystyczna.