Tomasz Kalko

Nazywam się Tomasz Kalko

Moją życiową pasją jest inspirowanie innych ludzi. Odnajdywanie odpowiedzi na pytanie:

– Jak być skutecznym i efektywnym, a zarazem pamiętać o człowieczeństwie i szczęśliwości?

Pokazuję:

• Jak w oparciu o wartości można zbudować przewagę w biznesie.
  • Jak stworzyć atrakcyjny przekaz na temat marki, opowiadając o tym co jest ważne dla jej założycieli i pracowników.
  • Jak sprzedawać i zarabiać, mając zadowolonych klientów. Jak nie sprzedawać ceną, budując wizerunek i zaufanie.
  • Jak zbudować własne przywództwo, scalić zespół, twórczo się spierać, słuchać i angażować.

Wystąpienia publiczne

Dzielę się doświadczeniem w trakcie konferencji, oraz zamkniętych spotkań firmowych, na temat tego jak skutecznie można zbudować przewagę na rynku w oparciu o wartości. Myślę że ludzie gdzieś głęboko chcą prowadzić biznes zgodnie ze swoimi młodzieńczymi ideałami. Pokazanie JAK budować przewagę bazując na tych wartościach daje im nową nadzieję i nową siłę.

Szkolenia i warsztaty

Pomimo tego, że moje szkolenia nazywają się jak setki innych na rynku, klienci twierdzą, że są wyjątkowe. Myślę, że bierze się to z tego, iż nie uczę schematycznych narzędzi mających z każdego uczynić kopię mnie samego. Z każdym uczestnikiem szukam indywidualnych rozwiązań opartych na jego talentach i oczywiście … WARTOŚCIACH. Szukamy wspólnie narzędzi które będą efektywne przy założeniu że mają dać poczucie radości i satysfakcji.

Prywatnie

Mąż Elżbiety (pozdrawiam cię kochana), ojciec dwóch już dorosłych mężczyzn – Jakuba i Mateusza. Motocyklista – jeżdżę na motocyklu crossowym co uwielbiam i do czego kompletnie nie nadaje się moje ciało. Miejski Jogin – od wielu lat zgłębiam sztukę relaksacji i zagłębiania się w ciszy własnego umysłu i serca. Miłośnik kina i filmów s-f. No i prawda jest taka, że moja praca jest jednym z moich ulubionych zajęć. Daje mi możliwość realizowania mojej misji. Pokazywania jak być efektywnym i spełnionym.

TOMASZ KALKO – KIM JESTEM

Dawno temu, po moim pierwszym szkoleniu ze sprzedaży, podchodzili uczestnicy twierdząc, że to było ich najlepsze szkolenie w życiu. To był dla mnie bardzo wyraźny sygnał, że powinienem to robić.

Praca, którą wykonuje polega na uświadamianiu ludziom ich potencjał, ich możliwości. Mówi się, że firma jest w stanie rozwinąć się tak mocno, jak są w stanie rozwinąć się ich pracownicy. Jeżeli pracownicy odnajdują własny potencjał, firma osiąga sukces.

Uczestnicy moich szkoleń mówią, że rzeczywiście ich życie się zmienia i to jest jedno z moich strategicznych założeń. Żeby uczestnicy stali się efektywnymi handlowcami, menedżerami, nauczyli się efektywnej komunikacji. Ale przede wszystkim żeby potrafili zadbać o swoje poczucie szczęścia, poczucie zwykłej, prostej satysfakcji. To z kolei zabezpiecza przed rutyną i wypaleniem zawodowym.

Mam nadzieję, że będziemy mieli szansę razem popracować i że Państwo również tego doświadczycie.
Tomek Kalko

Moja ulubiona myśl

Wywieranie wpływu bez wywierania presji, to tajemnica sprzedaży i zarządzania.